Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


A szlovák adóbevallás űrlapjának kitöltése folyamán rendkívül hasznos eszköz a hivatalos útmutató. A szlovák Pénzügyi Hatóság közzétette a leggyakrabban használt adóbevallások kitöltésének tájékoztatóit magyar nyelven. Az egyes adóbevallások nyomtatott és elektronikus űrlapja továbbra is kizárólag szlovák nyelvű.

 

Adobevallasok

 

Hol találhatók a hivatalos tájékoztatók

A szlovák Pénzügyi Hatóság weboldalán erre a linkre kattintva található az összes letölthető felvilágosítás és segédlet szlovák nyelven és némelyeknél ugyanitt a magyar nyelvű fordításuk.

Magyar nyelvű tájékoztatók letölthetők itt

Hogy megkönnyítsem a kedves olvasóim dolgát, az alábbi linkekre kattintva közvetlenül elérhetők az egyes adóbevallások kitöltésének magyar nyelvű útmutatói:

Hozzáadottérték-adó (DPH / slovák ÁFA) bevallása

Ellenőrző kimutatás a hozzáadottérték-adó bevallásához

„A” típusú személyi jövedelemadó bevallás (kizárólag a munkaviszonyból származó jövedelmek bevallására alkalmas)

„B” típusú személyi jövedelemadó bevallás

Jogi személyek jövedelemadójának bevallása (társasági adó)

Az alkalmazottak adóelszámolásának éves jelentése

Az alkalmazottak jövedelméből levont és befizetett adóelőlegek havi áttekintése

Gépjárműadó bevallása

Az „A” típusú személyi jövedelemadó bevallása magyar nyelven elérhető

Az természetes személy jövedelemadója „A” típusú bevallásának (kizárólag munkaviszonyból származó jövedelmek bevallására alkalmas) nem hivatalos magyar nyelvű, eligazító fordítását elkészítettem. Amennyiben érdekelné Önt, vegye fel velem a kapcsolatot a kapcsolatfelvétel oldalon, vagy a következő e-mail címen: janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban.hu  (az e-mail címben a szóközöket törölni kell)

 

 

Ha tetszett a cikk és szeretne további hasznos információkhoz jutni, itt feliratkozhat hírlevelemre, amelyhez ajándékba egy kis SK-HU szakszótárt küldök.

Szerző: Janok Júlia – Szlovákiai vállalkozások szakértője, 2018.03.17.

 

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!