Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Mikro-adózó 2021-es adózási időszakban élvezheti először az erre a státuszra vonatkozó kedvező rendelkezéseket. Arról, hogy ki lehet mikro-adózó és milyen kedvezményeket élvezhet, egy korábbi cikkemben írtam – kattintson a linkre.

A mikro-adózót negatívan is meghatározza a szlovák jövedelemadó törvény. Többek között kizárja ebből a státuszból azt az adózót, amelynek van kapcsolt vállalkozása és ellenőrzött ügyleteket bonyolított vele.

Mikro-adózó és a transzferár szabályok – megoldódott a probléma
Janok Júlia
Vállalkozás Szlovákiában

Vegyünk egy egyszemélyes szlovák korlátolt felelősségű társaságot. A tulajdonosnak fizetett osztalék vajon ilyen értelemben ellenőrzött ügylet? Ha igen, akkor egy kis szlovák cég, amely osztalékot fizet a tulajdonosának, nem is lehet mikro-adózó?

Vagy amennyiben a társaság ügyvezetője honoráriumot kap a tevékenységért, esetleg munkaviszonya van a tulajdonosnak a saját szlovák cégében, a társaság elveszítené a mikro-adózóra vonatkozó kedvezőbb adózási lehetőségeket?

A megoldás 2021 év végén jött. Megtalálja az alábbi cikkben.

A cikk további tartalmából

Ki kerülhet mikro-adózó pozícióba

Ki nem lehet mikro-adózó

Külföldi kapcsolt vállalkozás

Nem minősül ellenőrzött ügyletnek

Nem lehet mikro-adózó, aki kapcsolt vállalkozással ellenőrzött ügyletet hajt végre

Egy friss Pénzügyminisztériumi útmutatás meghozta a megoldást

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!