Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


A tőkekivonás után fizetendő adó azt hivatott biztosítani, hogy amennyiben egy adózó valamely állam adójogrendszeréből azon kívülre helyezi eszközeit vagy adóügyi illetőségét, a szóban forgó állam megadóztathassa a területén keletkezett tőkenyereségek gazdasági értéket még akkor is, ha a tőkekivonás időpontjában még nem realizálták az említett nyereséget.

 

Tőkekivonás után fizetendő adó Szlovákiában

 

2018-ban a szlovák jövedelemadó törvény is átvette az (EU) 2016/1164 irányelv szabályozását, miszerint a tőkekivonás után fizetendő adó Szlovákiában is ismert fogalommá vált.

Nem csak az állandó telephelyeket, vagy cégeket érinthet ez a téma, hanem a külföldi vállalkozások itteni kirendeltségeit, szlovák fióktelepeit.

A rendelkezés célja az, hogy Szlovákiában legyen megfizetve az adó abból a gazdasági értékből, ami a Szlovák Köztársaság területén jött létre.

A cikk további tartalmából

Tőkekivonás után fizetendő adó három esetben merülhet fel

EXIT TAX jelentősége

Értékesítési fikció

Áthelyezés, illetve átruházás időpontja

Mi nem minősül tőkekivonásnak

Egyedi adóalap és adókulcs

Példa

Adózási időszak

Adófizetés történhet egy összegben vagy törlesztési ütemterv alapján

Szankciók

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!