Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


A munkaidőkeret olyan törvényes lehetőség a munkáltató részére, amely alapján eltérhet az általános munkarendtől. A munka mennyiségéhez tudja igazítani és egyenlőtlenül beosztani a munkaidőt.

Nem azonos az egyenlőtlen munkabeosztással, sem a rugalmas munkaidővel.

A munkaidőkeret bevezetése a járvánnyal kapcsolatos korlátozások idején is lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy a pillanatnyi igényeknek megfelelő munkamennyiséget oszthatnak ki az alkalmazottaknak. A munkavállalók így állandó jövedelemmel rendelkeznek, és nem kell aggódniuk munkahelyük elvesztése miatt.

 

Munkaidőkeret a szlovák foglalkoztatás során

 

Azonban a munkaidőkeret bevezetésével is fontos egyértelmű szabályokat meghatározni, és lehetővé tenni az alkalmazottak számára a munka és a magánélet összeegyeztetését. Ehhez adott keretet a szlovák Munka Törvénykönyve 2015-től.

Nyilván nem minden foglalkoztatási formánál alkalmazható. Például a távmunkánál, illetve az otthon végzett munkánál nem látom értelmét.

A cikk további tartalmából

Munkaidő és pihenőidő

Járvány idején is sikeresen alkalmazható

Egyenlőtlen munkaidő-beosztás

Hogyan működik a munkaidőkeret

Túlóra a munkaidőkeret alkalmazása során

Rugalmas munkaidő

Példák a munkaidőkeret alkalmazására

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!