Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


A bűncselekmények felderítése és az egyedi büntetőjogi felelősség elvének alkalmazása egy adott természetes személlyel szemben a jogi személyek összetett irányítási struktúrájában nem volt minden esetben elég hatékony. Ezért vezették be Szlovákiában azt a törvényt mely szerint érvényesíthető a cég büntetőjogi felelőssége.

A jogi személyek büntetőjogi felelősségéről szóló 91/2016 számú törvény 2016. július 1-én lépett hatályba. Nemcsak természetes személyek számára, hanem jogi személyek számára is lehetővé teszi büntetőjogi felelősségre vonást.

 

Mit jelent a szlovák cég büntetőjogi felelőssége

 

Ez a törvény szabályozza a jogi személyek büntetőjogi felelősségének alapjait, a büntetések típusait, azok kiszabását és a jogi személyekkel szembeni büntetőeljárásokat.

A cikk további tartalmából

Miért lett bevezetve a szlovák cég büntetőjogi felelőssége

Nem minden jogi személyre vonatkozik a törvény

Jogi személyek által elkövetett bűncselekmények

Jogi személlyel szembeni büntetőjogi felelősség megállapítása

Alapelvek

A jogi személyekkel szemben kiszabott büntetések típusai

Következmények

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!