Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


„Szuper-levonásnak” nevezzük Szlovákiában azt az adókedvezményt, amelyet az adóalanyok meghatározott feltételek mellett érvényesíthetnek. A saját kutatás + fejlesztés szlovák adózás szemszögéből rendkívüli módon támogatott.

A 2020-as adózási időszakban 200% szuper-levonást érvényesíthetnek azok a cégek és egyéni vállalkozók, akik a tevékenységük során kutatással, fejlesztéssel is foglalkoznak. Végeredményben kevesebb adót fizetnek.

 

Kutatás + fejlesztés szlovák adózás szemszögéből – 42 százalékos támogatás

 

Ez egyfajta állami támogatás, amelyet nem kell külön kérvényezni. Nem szükséges elbíráltatni, elfogadtatni a projektet. De fontos, hogy a projekt leírása papírformában meg legyen.

Ezzel az adókedvezménnyel ösztönözni kívánják a vállalatokat arra, hogy több forrást fordítsanak kutatásra és fejlesztésre, munkahelyeket teremtsenek a kutatók számára, valamint növeljék Szlovákia általános versenyképességét.

Minden egyes K + F szuper-levonási tételnek megvannak a maga korlátai, és körültekintően kell eljárni annak kiszámításakor. Ezért javasolt a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Igazgatóságának utasításait követni.

A cikk további tartalmából

Mit jelent konkrétan a „további levonás” fogalma

A további levonás alkalmazása 2018-tól

2020-tól még kedvezőbb feltételek a szuper-levonásra

Példa

Kik élhetnek ezzel a lehetőséggel

Milyen feltételek mellett érvényesíthető

Hány évig érvényesíthető az adókedvezmény

Milyen jellegű kiadások érvényesíthetők

Projekt kidolgozása

Kutatás + fejlesztés szlovák projektek közzététele

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!