Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Alapvetően módosulnak a közúti fuvarozásban dolgozókra vonatkozó szabályok. Párhuzamosan módosul a járművezetők kiküldetése és az erről szóló nemzetközi szintű értesítés (bejelentés) módja.

A járművezetők munkáltatóira újabb kötelességek hárulnak a közúti közlekedés területén dolgozók kiküldésével kapcsolatban. A járművezetőket megfelelő, az Európai Unió tagállamaiban ellenőrizhető okmányokkal szükséges ellátni.

Még 2020. július 15-én látott napvilágot a 2020/1057/EK irányelv, mely azzal kapcsolatos alapelveket és példákat taglal, hogy a járművezetőkre mikor és hogyan érvényesek a kiküldetésre vonatkozó rendelkezések, illetve mikor mentesülnek ezek alól.

Fuvarozás – járművezetők kiküldetése februártól új szabályok szerint
Janok Júlia
Vállalkozás Szlovákiában

A kiküldetésre vonatkozó általános szabályok 2020. július 30-tól módosultak.

Új szabályok vonatkoznak továbbá a vezetési időre és a pihenőidőre, valamint a kabotázsra, azaz a határon átnyúló rakományok kirakodása utáni EU-n belüli fuvarozásra. A szabályozás célja véget vetni a gazdasági verseny torzulásainak a közúti szállítási ágazatban, és jobb munkakörülményeket biztosítani a járművezetők számára.

A tagállamok 2022. február 2-ig voltak kötelesek elfogadni és kihirdetni azokat az intézkedéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ennek az irányelvnek megfeleljenek.

A cikk további tartalmából

Hogy is van ez a járművezetők kiküldetésével február 2-ától?

Egységes nemzetközi értesítés a kiküldetésről

Az értesítés tartalma

A munkáltató további kötelességei

Munkaidőbeosztás

Szükséges lehet a tachográf cseréje

Jobb munkafeltételek a munkavállalóknak

Új szabályok a tisztességes verseny céljából

.

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!