Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Az előző cikket azzal zártuk, hogy nem árt elgondolkodni azon, lesz-e elegendő árrés szlovák webáruház működtetéséhez. Most mélyedjünk el ebben a témában közelebbről.

Tegyük fel, hogy van egy sikeres magyar webáruház, amely terjeszkedni akar. Szlovák nyelvű webáruházzal eléri a cseh piacot is, lehet még a lengyelt is. És hogy megbízzanak a vásárlók a webáruházban, szlovák cég fogja üzemeltetni. Nyilván a magyar webshopnak már megvannak a megbízható forrásai – beszállítói, ahonnan vásárolja az árut.

 

Elegendő-e az árrés szlovák webáruház működtetéséhez

 

A szlovák webáruház számára az áru kétféle képpen beszerezhető. Vagy a szlovák cég fog vásárolni a magyar nagykerben (illetve bármilyen másik országban), vagy a magyar webáruház üzemeltetője által vásárolt árut fogja továbbadni a szlovák webáruháznak. Azt már tisztáztuk az előző cikkben, miért szűkséges, hogy Szlovákia területén legyen a szlovák webáruház raktárja.

Arról is írtam az említett cikkben, hogy mindkét esetben vásárolhat a szlovák cég 0% hozzáadottérték-adóval, de be kell tartania a közösségen belüli ügyletekre vonatkozó feltételeket.

A cikk további tartalmából

Árképzés

Lehet-e mindez fordítva?

Szállítási költségek

Árrés

Milyen költségekkel számoljon a szlovák webáruház üzemeltetője

Visszaadható-e az áru Magyarországra, ha nem lesz eladva?

Küldheti-e a szlovák webáruház magyar megrendelőnek az árut?

Piackutatás nagyon fontos

Hozzáadottérték-adó szabályok

Transzferár szabályok

 

Szlovák webáruház

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!