Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Az előző ingyenes cikkemben írtam arról, hogy 2022. májustól emelkedik a kiküldetésnél elszámolható költségtérítés összege. Mivel az étkezési hozzájárulás éppen ezekhez van kötve, kihatással van a munkavállalónak nyújtott étkezési utalványok, illetve pénzbeli hozzájárulás összegére.

A cikkben részletes leírom, milyen értékű az új legalacsonyabb szintű, illetve a legmagasabb hozzájárulás és ezt hogyan lehet három forrásból kitakarni.

Az étkezési hozzájárulás módosul májustól + egy csavar
Janok Júlia
Vállalkozás Szlovákiában

Arról is írtam nemrég, hogy a munkáltató étkezési hozzájárulása 2022-től lényegesen változott. Az étkezési utalványok értékének azon részét, ami meghaladja törvényben meghatározott maximumot, a munkavállalónál személyi jövedelemadó és járulékfizetés alá kell vetni.

A cikk további tartalmából

Módosult étkezési pótlékok

Az étkezési utalványok értékének fedezése

A munkáltató költsége

Szociális alapból nyújtott rész és további lehetőségek

Új lehetőség a jövedelemadó törvényben 2022-től

A munkáltató kezében a döntés

Egy új eljárási szabályzat várható hamarosan a pénzügyminisztériumtól

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!