Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Taggyűlés és közgyűlés szlovák szakirodalomban egy kifejezés alatt jelenik meg. Szlovákul „valné zhromaždenie” fedi minden típusú kereskedelmi társaság tulajdonosainak a döntéshozó összejövetelét. Ezzel szemben a magyar gyakorlatban a taggyűlés a korlátolt felelősségű társaság tulajdonoskörének összejövetelét jelenti. A közgyűlés alatt meg a részvényesek találkozóját értjük.

A taggyűlés fordítása valójában szlovákul ”členská schôdza”. Ezt a kifejezést csak a szövetkezeti tagok döntéshozó összejövetelénél használja a szlovák Kereskedelmi Törvénykönyv.

 

Taggyűlés vagy közgyűlés szlovák cégben

 

Hogy ne tévesszem meg a magyar olvasóimat, a cikkben a továbbiakban taggyűlés alatt a szlovák korlátolt felelősségű társaság legfőbb döntéshozó szervét értem. Nem lesz szó szövetkezet taggyűléséről. Részvénytársaságok közgyűlésével sem foglalkozom ebben a cikkben.

A korlátolt felelősségű társaságokra vonatkozó szlovák Kereskedelmi Törvénykönyvben található szabályozásról szól a cikkem.

A cikk további tartalmából

A korlátolt felelősségű társaság legfőbb szerve

A taggyűlés feladata

Meghívó a taggyűlésre

A meghívó tartalma:

A taggyűlés összehívásának gyakorisága

Taggyűlés rendkívüli állapot alatt

A taggyűlés hatásköre

A taggyűlés határozatképessége

Tulajdonos képviselete meghatalmazás alapján

A taggyűlés menete és döntéshozatala

Mit tartalmazzon a jegyzőkönyv

A jegyzőkönyv hitelesítése

Egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság esetében

Taggyűlési határozat érvénytelensége

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!