Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


A cégtulajdonosok személyes adatai – születési szám, születés időpontja, illetve statisztikai azonosító jel – ezek minél előbb kerüljenek bejegyeztetésre a szlovák cégnyilvántartásba. A személyes adatokat 2020. szeptember 30-ig nem jegyezték be. 2020. október 1-től hatályba lépett a Kereskedelmi Törvénykönyv módosítása, amely rendelkezései szerint szükséges a hiányzó adatokat pótolni.

Közben 2021. december 1-től érvénybe lépett a cégnyilvántartásról szóló törvény módosítása. Ezzel egyrészt kitolták a személyes adatok kötelező bejegyeztetésének határidejét 2022. szeptember 30-ig. Másrészt elrendelték azt is, hogy azoknak a személyeknek, akiknek az adatait más szlovák központi nyilvántartásban tárolják, automatikusan átveszi a cégbíróság és módosítja a saját nyilvántartását.

Cégtulajdonosok személyes adatai kerüljenek a szlovák cégnyilvántartásba
Janok Júlia
Vállalkozás Szlovákiában

A személyes adatok automatikus kiegészítését nem tudják megtenni azoknál a cégtulajdonosoknál, akik külföldi állampolgárok és nem rendelkeznek lakóhellyel Szlovákiában. Az ő személyes adataikat mindenképp külön kérelemmel kell bejegyeztetni a szlovák cégnyilvántartásba.

Kik érintettek, kinek kell ezt megtenni és milyen módon – olvassa tovább a cikkben.    

A cikk további tartalmából

Milyen adatokról szól az új rendelkezés

Kire vonatkozik

Az állam megoldja saját berkein belül

Külföldi személyeknél mégsem

Mi történhet az átmeneti időszakban

Mennyibe kerül?

Hol jelennek meg a személyes adatok

Szankciók

.

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!