Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


A szlovák cég beszámolójának melléklete (szlovákul „poznámky k účtovnej závierke”) a pénzügyi kimutatások szerves részét képezi. A mérleggel és az eredménykimutatással együtt egyetlen egységet alkotnak, amely átfogó képet ad a gazdálkodó egység pénzügyi helyzetéről.

Míg a mérleget és az eredménykimutatást meghatározott formanyomtatvány által szükséges előterjeszteni, a mellékletnél csupán a struktúrája, a vázlata és a kötelező tartalma adott. A különböző típusú gazdálkodási egységek számára a pénzügyminisztérium külön rendeleteket adott ki a beszámoló készítéséről.

A szlovák cég beszámolójának melléklete kell, hogy tartalmazza a jelenlegi helyzet kihatásának elemzését 
Janok Júlia
Vállalkozás Szlovákiában

A járvány okozta rendkívüli helyzetet követően és a jelenlegi szomszédban zajló háborús helyzetben a gazdálkodó egységeknek a pénzügyi kimutatások mellékletében említést szükséges tenni az üzleti és pénzügyi tevékenységükre gyakorolt ​​hatások felmérésére vonatkozóan.

A cikk további tartalmából

Főbb kockázatok

Vezetőség együttműködése a könyvelővel

Mérlegforduló nap utáni események

Miért fontosak a mellékletben feltüntetett adatok

A beszámoló és a melléklet közzétételének időpontja

A cégvezető felelőssége

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!