Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


20161218_172436[1]A virtuális regisztrációs pénztárgépet több mint másfél éve lehet igénybe venni. Ez alatt az idő alatt kb. 23 ezer vállalkozás használja ezt az applikációt a készpénz által fizetett bevételei törvényes nyilvántartására Szlovákia szerte.
2016. július 1.-től a virtuális regisztrációs pénztárgépet havonta legfeljebb 3000 bizonylat kiállítására lehet használni. A bejelentkezés is egyszerűsítve lett PIN kód vagy ujjlenyomat használata által.
A virtuális pénztárgép mint szoftver applikáció legújabb verziója 2016. november 29.-én lett üzembe helyezve.

 

Az új funkciók közé tartoznak a következők:

• Új hordozható mobil nyomtatók használatának lehetősége.
• A visszajáró összeg kiszámítása és feltüntetése a bizonylaton.
• Lehetőség a bizonylat láblécébe elhelyezni a vállalkozás elérhetőségét, nyitva tartást, üdvözletet vagy egyéb szöveges megjegyzést – legfeljebb 255 karakter terjedelemben.
• Minden bizonylat készítésénél is lehetősége van a vállalkozónak specifikus információ elhelyezésére a bizonylatban, amelyre 48 karakternyi hely áll rendelkezésére.
• Idegen pénznemben történő fizetés esetén automatikusan feltöltődik a hivatalos árfolyam. Ebben az esetben szükséges a beállítások között lehetővé tenni az idegen pénznemben történő fizetés lehetőségét.
• Saját kód vagy EAN kód feltöltésének lehetősége, mégpedig közvetlenül szkenelés által. A rendszer felismeri az EAN kódot és automatikusan feltölti a listába.
• A használt pénzeszközök szétírása – pl. készpénz, élelmezési jegyek, utalványok, kártyák használata esetén. A vállalkozó beállíthatja az alternatív pénzeszközök általi fizetés lehetőségét.

Új hordozható mobil nyomtatók használata lehetséges

Az iOS és az Android operációs rendszerek által használt nyomtatók közül a következő típusok használata lehetséges: Star S220i, Star SM-T300i, BIXOLON SPP-R200II és Zonerich AB-330M – az utóbbi csupán az Android operációs rendszer által.
Továbbra is használhatók a Mopria és az AirPrint technológiával kompatibilis nyomtatók.

 

Amennyiben hasznosnak találja a cikket, szívesen venném, ha megosztaná a közösségi médiákban. Köszönöm.

Szerző: Janok Júlia – Szlovákiai vállalkozások szakértője, 2016.12.16.

 

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!