Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Magyar vállalkozók számára több megfontolásból is fontos lehet egy szlovák cég létrehozása. Első sorban a piachódítás számukra a legfontosabb. Szolgáltatásoknál a cég szabad kapacitásának határokon túli kihasználása is érdekes lehet.

Általában felhalmozódott a magyar cégben olyan tudás, tapasztalat, know-how, amit egy-az-egyben, vagy pici változtatással átadhatnak a szlovák cég számára. Nem vakon, hanem az eddigi együttműködésekre alapozva hozzák meg a magyar vállalkozók a terjeszkedéssel kapcsolatos döntéseiket.

 

Szlovák cég létrehozásában gondolkozik? Mit tartson szem előtt

 

Miért választják Szlovákiát? Mert közel van. Hasonló mentalitású emberekkel és hasonló piaci környezettel számolhatnak. Szlovákia déli régióiban saját anyanyelvükön is szót értenek.

Ebben a cikkben áttekintés adok azokról a témákról, amiket érdemes megfontolni még mielőtt indítják a cégnyilvántartási bejegyzés folyamatát. Az anyag annál érdekesebb, hogy további cikkek belinkelésével részletesen rávilágít az egyes témakörök útvesztőire.

A cikk további tartalmából

Milyen cégforma legyen

Névválasztás

Székhely választása

Tevékenységi körök

Mekkora jegyzett tőkével érdemes indítani

Tőkealap, vagy tagi kölcsön

Tartalékalap létrehozása

Ügyvezetés, irányítás

Bejegyeztetési folyamat

Kapcsolt vállalkozás és transzferár szabályok

Nem utolsó sorban…

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!