Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Megtörténhet, hogy becsúszott egy kis hiba és javítani kell a szlovák cég beszámolóját. Ez annál kellemetlenebb, ha már elektronikusan be volt nyújtva a beszámolók központi nyilvántartásába.

Míg az adóbevallásoknál van lehetőség, hogy helyesbítő adóbevallást (szlovákul „opravné daňové priznanie”), illetve önellenőrzéssel módosított adóbevallást (szlovákul „dodatočné daňové priznanie”) lehet benyújtani, számviteli törvény nem tartalmaz a beszámoló módosítására utaló jelzőket.

Mit tehetünk, ha javítani kell a szlovák cég beszámolóját az elektronikus benyújtást követően
Janok Júlia
Vállalkozás Szlovákiában

A beszámoló megnevezése minden esetben csak „BESZÁMOLÓ” (szlovákul „účtovná závierka”), és nincs egyéb jelzője, ha esetleg módosítani lenne szükség.

Na de akkor hogyan oldjuk meg a hibás beszámoló javítását és újra benyújtását? A megoldást annak függvényében kell választani, hogy már a taggyűlés jóváhagyta a beszámolót, vagy még nem.

A cikk további tartalmából

Beszámolók elhelyezése a központi nyilvántartásban

A beszámoló továbbítására az adóhatóságnak 10 nap áll rendelkezésére

A hibákat típusok szerint 3 csoportba sorolhatjuk

Ha már a beszámolót jóváhagyták

A központi nyilvántartásban mindent közzétesznek

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!