Az itt közölt anyagokra vonatkozóan a szerzői jogokat fenntartom. További publikálásra, kiegészítésre vonatkozó kérdésekkel, kérem, írjon a janok.julia @ vallalkozasszlovakiaban . hu e-mail címre.
A blogbejegyzések tartalma csupán útmutató, segítséget nyújthat, de messze nem ad részletes választ a felmerülhető helyzetekre és semmiképp nem minősül adótanácsadásnak.


Cafeteria Szlovákiában – mint fogalom ismeretlen. Munkavállalói előnyöknek, vagy juttatásoknak nevezik a szakirodalomban (szlovákul „zamestnanecké benefity”).

A munkavállalók részéről felmerülő egyéb igényeket, mint az elismerés, önmegvalósítás, biztonságérzet, szociális szükségletek, a munkáltató különböző juttatások által tudja hatékonyan és megfelelő módon megoldani. Ma a munkavállalói juttatások egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki az álláskeresők körében.

Ha a munkáltatók új embereket akarnak bevonzani, akkor több kedvezményt kell kínálniuk, mint a versenytársak. Létfontosságúvá válnak az új juttatási formák, amelyekkel a vállalatok megpróbálják vonzani az alkalmazottakat, és így megelőzni a többi munkáltatót.

 

Cafeteria Szlovákiában – különböző juttatások munkavállalóknak

 

A juttatások leggyakoribb formája a magáncélra is használható céges autó, laptop és mobil telefon. Továbbá szakmai, ill. nyelvi képzések és rugalmas munkaidő is ösztönzően hat a munkavállalókra. Életbiztosítás vagy kiegészítő nyugdíjbiztosítás is előnyt jelent a munkavállaló számára. A munkáltató által kötelezően képzett szociális alapból is többféle támogatást élvezhetnek az alkalmazottak.

A munkáltató választja azt a módot, ahogyan a juttatásokat nyújtani kívánja a munkavállalóknak. A cikkben rávilágítok az egyes juttatások adózási vonzatára úgy a munkáltató részéről, mint a munkavállalónál.

A cikk további tartalmából

Cafeteria Szlovákiában és a Munka Törvénykönyve

A cafeteria rendszer legyen vonzó a munkavállalók számára

Adózás és járulékok szempontjából mennyire terheli a munkáltatót

  1. és 14. fizetés

Üdülési hozzájárulás

Munkahelyi étkezés, étkezési utalványok vagy pénzbeli hozzájárulás

Üdítő ital a munkahelyen

Telefon és laptop magáncélú használatra egyaránt

Céges autó magánjellegű használata

Rugalmas munkaidő

Home office

Hozzájárulás a munkahelyre történő utazás költségeihez

Egyéb támogatások

 

 

A cikk folytatása a Prémium tartalom része.

Amennyiben szeretné tudni, miről szól a Prémium tartalom előfizetés, kattintson ide!

Ha csak ezt az egy cikket szeretné megrendelni és forintban fizetné vagy euroban fizetné, kattintson a választott pénznemre.

Ha már van Prémium tartalom előfizetése, itt tud bejelentkezni:

Elfelejtette a jelszavát?
Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!

Tagok belépése

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon a Prémium tartalom olvasóihoz!