DPH (szlovák ÁFA) regisztráció

igénylése céljából kattintson ide!

ÖN ISMERI A SZLOVÁK PIACI KÖRNYEZET BUKTATÓIT?

Bemutatkozás

Janok_Julia_portrefoto

Janok Júlia

Külföldi vállalkozó Szlovákiában nem csak szlovák cég által vállalkozhat. A magyar vállalkozók nyithatnak Szlovákiában fióktelepet, vagy kirendeltséget, de akár csak határon átnyúló szolgáltatásokkal jelen lehetnek a szlovák piacon. Ez leggyakoribb az építőiparban, amikor magyar vállalkozók dolgoznak Szlovákiai ingatlanon. A távértékesítéshez és a vásárokon, piacokon, fesztiválokon történő alkalmi árusításhoz sem kell szlovák céget alapítani. Ilyen esetekben szükséges a szlovák hozzáadottérték-adó (DPH / szlovák ÁFA) regisztráció.

Ebben segít Janok Júlia nemzetközileg akkreditált, okleveles szlovák könyvelő (3.fokozat – accountant expert), a Szlovák Okleveles Könyvelők Kamarájának regisztrált tagja. Folyamatosan ügyel szakmai fejlődésére és továbbképzésére. Tulajdonosa és vezetője a Párkányi székhelyű MARK PLUS, s.r.o. könyvelő irodának. 2004-től foglalkozik a magyar vállalkozókkal és a magyar tulajdonú szlovák cégekkel.

A következő témákkal foglalkozik:

  • építőipari szolgáltatások Szlovákiában
  • távértékesítés külfödről Szlovákiai magánszemélyeknek
  • alkalmi árusítás vásárokon piacokon
  • állandó telephely, kirendeltség
  • hozzáadottérték-adó – DPH (szlovák ÁFA)
  • külföldi alkalmazottak kiküldetése
  • pénztárgépek
  • transzferárazás

 

Évekkel ezelőtt részt vettem egy a szlovákiai vállalkozásokról szóló konferencián, amin Mark Plus s.r.o. képviselője Janok Júlia is előadást tartott. Meggyőzött az előadás, hogy könyvelőirodát váltsak.

Az elmúlt évek során cégem is jelentős fejlődésen ment keresztül. Üzletmenete nemzetközivé vált és bevezettük az ISO szabványt.

Ebben a folyamatban midig számíthattam Janok Júlia tanácsaira és nagyon pontos feladat orientált munkájára. A feladatok kreatív hozzáállást, a szlovák gazdálkodási környezet pontos ismeretét igényelték és sok új tapasztalatot hoztak.

Rendkívül sokat jelentett a szlovákiai helyi ügyeink intézésében Janok Júlia kapcsolatrendszere és kiváló magyar-szlovák nyelvismerete(sajnos én nem beszélek szlovákul).

Kiss András

tulajdonos, Econy Plastic Technology, s.r.o. , weblapcím: http://econyplastic.eu/index.php/hu/nyitolap

Ha magyar vállalkozóként Szlovákiában szeretne tevékenykedni, akár ideiglenes jelleggel, akár állandó formában, Janok Júlia szakértőt ajánlom megkeresni. Nyitott a közös gondolkodásra, szakértelmével és tapasztalatával körültekintően és gondosan segíti a hozzá fordulókat. Támogat abban, hogy lehet a legoptimálisabban megvalósítani a szlovákiai működést, és magas színvonalon ellátja a hozzá kapcsolódó hatósági ügyeket, teendőket, elkészíti a bevallásokat, biztosítja, hogy az ügymenetben a vállalkozónak valóban csak az üzlete fejlesztésével kelljen foglalkoznia. Kedvessége, segítő közreműködése biztos légkört teremt a sokszínű jogszabályokban történő eligazodáshoz, és többé nem kell aggódnia a helyi nyelvismeret hiánya miatt. Számos üzleti partnerem vállalkozását segítette hozzá a határon átnyúló ügyletek magabiztos kezeléséhez, melyet ez úton is nagyon köszönök!

Lakatos Zsuzsa

Transzferár- és adószakértő, Tax Revolutions Kft. , weblapcím: http://taxrevolutions.hu

Német partnercégünk alvállalkozójaként elnyertünk 2012-ben egy nagy projektet Pozsonyban a Volkswagen gyárban. A szlovákiai munkavégzés könyvelésének kivitelezésében a magyar könyvelőnk nem volt jártas, ezért a Magyar Kereskedelmi Kamarához fordultam. Ott ajánlották Janok Júliát, mint szakértőt. Nagyon meg voltunk elégedve a munkájával, minden kérdésre tudta a választ és igen értékes tanácsokat adott a szlovákiai adószám megszerzésének folyamatához. Utána Őt bíztuk meg a havi szlovák ÁFA-bevallások elkészítésével is. Mindig remek, hibátlan munkát végzett. Azóta is többször fordultunk hozzá szakmai kérdésekkel, mindig tudott segíteni, hasznos tanácsokat adni. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a nagy tudású, kedves hölgyet.

Csákvári Ágnes

mérnök üzletkötő, LS Épületautomatika Kft , weblapcím: http://lsa.hu/